Sunday, December 25, 2011

Cool parent or derhaka parent????

Soalan oleh seorang Cool Parent : bagaimana kita nak pantau aktiviti anak kita kat internet. Kita bagi kebebasan, kita nak kawal tpi taknak menceroboh privacy.

So being the technical person, orang yg menjawab soalan kerusi panas (Bernama Radio 24) pun kata lah ada software utk monitor bla..blaa..

Hmmmm...pelik pulak si ibu ni.
You wanna be such a cool mother...beri kebebasan, then risau2 pulak.

The guest tadi ckp, where we go on the net will leave a trail. And orang can track and can put us in danger.

Kalau aku lah, aku akan cakap to my children "you can do this, cant do that, and i will monitor your net activities"... apa risau kalau kita jadi tak cool on certain thing but utk kebaikan?

Tak kira la kita cool parents or not. Jgn nanti kat akhirat anak2 claim kita ibu bapa yg DERHAKA sbb tak ajar dan kawal diorang buat benda yg betul atau salah.

One day our kids will understand and thank us for doing what we did.

No comments: