Thursday, April 16, 2009

Anti Bully/ Harrassment Policy

Hari ni aku email to one committee kat ofis aku suruh establish polisi ni.
As a victim, aku memang pantang dengar citer/ tengok orang kena harrass. Mana2 dept. aku pegi mesti ada kes ni and so blatant.

Kalau tang grievance pun aku lah yang bagi cadangan utk lodge complaint.
Banyak actions yg boleh diconstitutekan sebagai harrassmen/ bully yg banyak orang tak sedar dan si mangsa pun taknak mengaku. Ye la sapa suka ngaku dia seorang yang weak dan dibuli.

Kat ofis pun bila many employees against one manager and aku pulak ikut cakap, orang kata aku kena buli, but selagi dia bos aku, aku rasa ada hak nak suruh aku buat keje unless keje2 yg hanya sesuai dia buat (tak boleh pass kat kita sesuka hati). Takat keje2 admin tu, takkan kita nak lawan, nanti jadi insubordination pulak.

No comments: